Muusikafirma EMI langes panga küüsi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Beatles.
The Beatles. Foto: wallpaperbase.com

Citigroup on võtnud üle muusikafirma EMI, mille põhiline võlausaldaja USA suurpank oli.


Citigroup laenas aastal 2007 ettevõttele Terra Firma raha EMI ostmiseks. 4,2 miljardi naela (4,9 miljardi euro) suurune EMI ülevõtmine osutus aga ebaõnnestumiseks - hiljem Terra Firma arvas, et on muusikaettevõtte eest liiga palju maksnud. Kuna Terra Firma ei suutnud enam laenude intressimakseid tasuda, tuli ettevõttel EMI Citigroupile üle anda, vahendas BBC.

Terra Firma ja selle toetajad on kaotanud kõik 1,7 miljardit naela, mis nad EMIsse panid. Citigroup on samuti kandnud suurt kahju, kustutades EMI 3,4 miljardi suurusest võlgnevusest maha 2,3 miljardit.

EMI, mis on koduks muuhulgas ka sellistele artistidele nagu Lily Allen, The Beatles ja Coldplay, ütles, et jätkab sama juhtkonnaga ning et on nüüd täiesti lahus oma eelmisest omanikust.

Citigroup ütles, et kavatseb kunagi EMI maha müüa. Muusikatööstuses spekuleeritakse, et ostja on tõenäoliselt teine muusikafirma, näiteks Warner Music.

Enne EMI ülevõttu Citigroupi poolt jõudis Terra Firma katsetada igasuguseid võimalusi, et seda vältida, sealhulgas EMI kaheks jagamist ning selle varade, näiteks kuulsate Abbey Roadi stuudiote müüki.

Üks EMI suurimaid artiste Radiohead lahkus firma alt, öeldes et selle omanikud ei mõista muusikatööstust. Ka Rolling Stones lahkus EMIst ajal, mil see kuulus Terra Firmale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles