Viis keelt, mida tasuks karjääri nimel omandada

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeled aitavad sul tööd leida.
Keeled aitavad sul tööd leida. Foto: Mel Longhurst

Maailmas enim räägitumate keelte õppimine on kindlasti raske, kuid samas aitab see suuresti kaasa töökoha otsingutel.

Paljudele on keeleõpe kindlasti üllatavalt raske ülesanne, vahendab Business Insider. Siiski aitab iga uue keele tundmine meil karjääriredelil alati kõrgemale liikuda. Toome teieni viis raskeimat tuntud võõrkeelt, mida räägib suur osa maailma elanikkonnast, kuid mille õppimine ei ole just kõige kergem ülesanne.

Hiina keel

Hiina keel on keel, mida räägib küll 897 miljonit inimest, kuid tegemist on ka keelega, mille õppimine on üsna keeruline, sest sisaldab endas euroopa keelte omast sootuks erinevat tähestikku. Siiski on hiina keel  väärt üritamist, sest tänu raskusele on selle keele võõramaiseid valdajaid samuti vähe, mistõttu võib ta anda võimaluse ka kindlaks tööleiuks.

Hindi keel

Hindi keel võib olla samuti mõnele meist üsna keeruline väljakutse, kuid see on kõnelejate arvult maailmas viiendal kohal, mistõttu on hindi keele oskus kasulik igas olukorras.

Araabia

Ka araabia keelt räägib maailmas miljoneid inimesi, kuid sellegi õppimine võib nii inglise kui ka eesti keele valdajale raskeks osutuda. Peale teistsuguse tähestiku tuleb araabia keeles arvestada murretega, mis on araabia maades erinevad.

Vene keel

Vene keel on kasulik, sest seda valdab maailmas 171 miljonit inimest. Kuigi see võib tunduda algul raske, siis ei tohiks selle õppimine eurooplastele, kes valdavad juba saksa või hispaania keelt, kuigi keeruline olla.

Jaapani keel

Sarnaselt hiina keelega on ka jaapani keele õppimine raske, kuid sedagi räägib suur hulk maailma haritud rahvastikust, mistõttu võib just selle keele tundmine teile ka tulevikus leiva lauale tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles