USA ja Kuuba vaheline lennuühendus taastatakse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba ja USA vaheline lennuühendus, mida ei ole olnud alates 1961. aastast, taastatakse käesoleva kuu lõpus.
Kuuba ja USA vaheline lennuühendus, mida ei ole olnud alates 1961. aastast, taastatakse käesoleva kuu lõpus. Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS

USA ja Kuuba vahel ei ole lennuühendust olnud 1961. aastast peale, nüüd pärast kahe riigi suhete paranemist parandab selle vea USA lennufirma JetBlue, mis 31. augustil hakkab Floridast Fort Lauderdale'ist lendama Kuuba linna Santa Clarasse, vahendab BNS.

Kahe riigi vahel regulaarse lennuühenduse sisseseadmine on positiivne samm ja aitab parandada Kuuba ja USA suhteid, ütles Kuuba asetranspordiminister Eduardo Rodriguez kohalikule meediale.

USA on seadnud kahtluse alla Kuuba lennujaamade turvalisuse, kuna kaua aega isolatsioonis elanud Kuubal on lennujaamad üsna aegunud. Rodriguez nimetas USA kahtlusi alusetuks. Ta kinnitas, et Kuuba lennujaamade seadmed vastavad maailma standarditele.

USA transpordiministeeriumi andmetel hakkavad USA lennufirmad American Airlines, Frontier Airlines, JetBlue Airways, Silver Airways, Southwest Airlines ja Sun Country Airlines lendama üheksasse Kuuba lennujaama.

Kuuba ja USA otsustasid kahe riigi lennuühenduse taastada veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles