Surnud kärbsed ja Crocs'id tapsid abielupaari romantika

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnud kärbsed. Pilt on illustreeriv.
Surnud kärbsed. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Abielupaar soovis minna nautima küll romantikapaketti, kuid romantika asemel said nad tunda pigem jahedat keldriõhku koos teenindaja siniste kroksidega.

Abielupaar Ene ja Risto said mõlemad juubeliks kingitus.ee keskkonnas vahendatava romantikapaketi Mooste viinavabrikus vaatega päikeseloojangule. Kohale jõudes pidi paar aga pettuma, sest vaatamata eelnevalt lubatud paketile sattusid nad hoopis õudusunenäkku.

«Meile lubati õhtusööki rõdu peal koos peakoka tervitusega. Ka kodulehte vaadates tõusid meie ootused abikaasaga veelgi, sest koht tundus algul ääretult ilus,» rääkis Ene.

Mõisa jõudnud paar sai juba alguses suure ehmatuse osaliseks, sest peale ääretu vaikuse ja inimtühjuse leidis paar eest koristamata mõisa.

«Igal pool, kuhu me mõisa sisse astudes ka ei vaadanud, leidsime aina enam surnuid kärbseid. Neid leidus nii põrandal kui ka laudadel, kust me neid ka maha ajasime, sest mõtlesime, et tegu on arusaamatusega ning lootsime nii mõisa head muljet päästa, enne kui peaksid saabuma teised kliendid ning sama nägema,» sõnas naine.

Restorani poolele jõudes kohkus paar aga veelgi enam, sest restoran oli olnud samuti must ja koristamata.

«Kui me restorani uksele jõudsime, tekkis tunne, nagu seal oleks olnud mõned päevad tagasi mingi pidu, mille järel oli jäänud tänaseni koristamata,» kaebas naine.

Paari sõnul olid lauad ja ka põrandad olnud täis puru ja toidujääke, mille hulgast ei puudunud ka surnud kärbsed. Teisalt jäi paarile silma veel leti ääres olnud laual suurem kohviplekk. Paari hämmastas ka teenindajate kogenematus ja riietus, sest neid teenindanud neiu olevat olnud närvis ja selle tõttu ka veini maha ajanud.

Kõige tipuks oli teenindaja kandnud peenes atmosfääris veel Crocs'e, mis Ene sõnul sugugi restorani ei sobinud ning peale söögi laudatoomist oli neiu kööki kadunud, jättes kliendid  omapäi.

«Kuna olen ka kokanduskooli lõpetanud, siis jahmusin peale teeninduse veel sellest, et meile pakuti söögiks suitsukala koos punase veiniga. Viimast aga kala juurde tegelikult ei serveerita,» sõnas naine.

Naise sõnul oli nende kõrval olnud ka teine paar, kes oli samuti tulnud nautima päikeseloojangupaketti ning mõlema üllatuseks said nad ka seda peale halva teeninduse nautida all keldris. Ene sõnul ei soovi ta süüdistada teenindajaid, sest oli aru saada, et nemad olid sinna aetud kui kohatäitjad, kuid siiski ei saa ta aru, kuidas taoline asi sai olla nii organiseerimata ja mõjuda niivõrd ebameeldivalt.

«Tegu oli elamuspaketiga ning saime sellest elamuse, küll aga tekib küsimus, millise,» sõnas Ene lõpetuseks, kellele jäid romantikapaketist meelde surnud kärbsed, Crocs'id, mustus ning olematu päikeseloojang.

Mooste viinavabriku esindaja Liina Glasneri sõnul on neil selle olukorra pärast väga piinlik ning nad avaldavad kahjutunnet klientide ees, kes midagi taolist tundma pidid. Glasneri sõnul oli olukord tingitud seljataga olevast nädalavahetusest ning peakoka äkilisest haigestumisest.

«Kahjuks ei olnud peakokal  kohe pädevat asendajat nii kiiresti võimalik leida, kui vaja oleks olnud ning ta otsustas kasutada meie abitööjõudu, kelleks on esimese kursuse kokk,» sõnas Glasner.

Glasneri sõnul ei õigusta aga koka asendus halba teenindust ja jäämata saanud tervitust, mida teeb tavaliselt kokk ise lauda teenindades. Tema sõnul ei osanud mõisa personal ette näha olukorda, et abitööjõud ei osanud maja enne külaliste saabumist koristada.

«Kogu meie meeskonnal on väga kahju ja peakokk kutsub need külastajad isiklikult romantilisele õhtusöögile ning palub vabandust,» sõnas Glasner lõpetuseks ja andis lubaduse tulevikus rohkem maja personali väljakoolitamisega tegeleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles