DNB: uue panga peakontor tuleb Eestisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Eestis on pankade hinnangul parim majanduskeskkond.

Nordea ja DNB Balti äride ühindamisel tekkiva panga peakontor rajatakse Eestisse, Lätis ja Leedus hakkavad tegutsema filiaalid, teatas DNB esindaja Mats Wermelin Riias toimunud pressikonverentsil.

Eesti valiti ekspertide soovitusel uue panga keskuseks kui parima seadusandliku ja maksukeskkonnaga riik. Inga Skisaker, Nordea panganduse juht ütleb, et uue panga loomisel tekivad igasse riiki ka tugistruktuurid. «Võib ette tulla muudatusi töötajate osas ning tekkida ka uusi töökohti,» lisab Skisaker.

Loodava panga turuosaks Balti riikides kujuneb Nordea panga esindaja kinnitusel  üle veerandi turumahust – 26 protsenti.

Eestis haaravad pangad nende enda hinnangul äride liitumisel 22 protsenti turust. Selline hinnang tõstaks uue panga samale tasemele turul teisel kohal asuva SEBga. Selline hinnang erineb Eesti Pangaliidu andmetest, mis annab Nordeale 15 protsenti ja DNB-le kolm protsenti praegusest turu mahust, tuginedes varade mahule. Nordea hinnangul on nende turuosa Eestis 19 ja DNB-l kolm protsenti.

Leedus on Nordea osatähtsus 12 ja DNB-l 17 protsenti, millele tuginedes saavutatakse 29 protsenti turust. Lätis omab Nordea 18 ja DNB 11 protsenti, mis annab kokku 30protsendilise osaluse.

Kuni ühinemiseni jätkatakse nii jae- kui korporatiivklientide teenindamist ning pärast liitumist laiendatakse teenuste portfelli. 

DNB ja Nordea pankade juhid loodavad uue panga tegevust alustada järgmise aasta teises kvartalis. Brändinguga tehakse tööd juba praegu – uue panga nimi peaks Skisakeri sõnul peegeldama Põhjamaa päritolu, kuid siiski olema Baltikumi keskne.

Wermelin nendib, et klientidel muretsemiseks põhjust ei ole. «Hoiame oma kliente ühinemisega seotud muudatustega kursis,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles