Ajutise pankrotihalduri saanud Lutermal napib vara

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda.
Oliver Kruuda. Foto: Liis Treimann

Harju maakohtu poolt Luterma ajutiseks pankrotihalduriks nimetatud Veli Kraavi sõnul napib firmal raha võlgade maksmiseks.

«Valmistan praegu ette päringuid ja teabenõudeid, tõenäoliselt on ees palju õigusvaidlusi, pean hindama, kas neid on lootust võita,» kommenteeris Kraavi.

«Mingid maasiilakad ja teejupid, millel reaalset väärtust ei ole,» lausus Kraavi Luterma varade kohta.

Luterma oli veel aasta tagasi Eesti toiduainetööstuse lipulaev, kellele kuulusid nii kommivabrik Kalev kui ka piimatööstus Tere.

Jaanuari algusest seisab äriregistris kanne, et Tere omanikuks on Nordea pank. Nordea krediidijuht Ivar Kallast ütles esmaspäeval, et pank pole Tere omanik, aktsiad seisavad Nordea esindajakontol.

Lutermal on lunastamata 12,3 miljoni euro väärtuses võlakirju. Peale selle on Luterma kaotanud kohtuvaidluse Alta Foodsile ja peab tagastama umbes 7 miljoni euro suuruse ettemaksu. Luterma maksuvõlad on üle kahe miljoni euro. See loetelu on aga tõenäoliselt vaid väike osa Luterma kohustustustest.

Luterma suuromanikult Oliver Kruudalt kommentaari saada pole õnnestunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles