Roos: saabunud on seisak ja meil on käed rüpes (3)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimetamiskomitee liige, ettevõtja Reet Roos.
Nimetamiskomitee liige, ettevõtja Reet Roos. Foto: Toomas Huik / Postimees

Suures plaanis on kõik läinud hästi, juba see on väga hästi, et meil seda 25 aastat majandusarengut üldse olla sai, arvas turundusettevõtja Reet Roos.

«25 aastaga on Eesti teinud korraliku sprindi – sovetlikust riigist nooreks edukaks demokraatiaks,» ütles Roos.

«Me saime juba algusest peale keskenduda sellele, kuidas teha midagi unikaalset ja erilist. Minu enda valdkonnas ehk marketingis ja tehnoloogias jätsime me vahele palju juba toimivat ning võtsime kasutusele maksimaalselt uue. See on Eestile iseloomulik, ka näiteks panganduses: kui mujal käiakse siiani ringi tšekiraamatuga, siis Eesti on võtnud kasutusele uue ja ägeda süsteemi. Eestis on nii ideed kui ka tehnoloogia alati värsked ja viimase peal,» rääkis Roos.

Tema hinnangul pole aga juba mõnda aega Eesti majandusseis enam eriti roosiline olnud. «Pärast viimast kriisi on saabunud seisakuaeg, meil on käed rüpes ja seda on kurb vaadata. Vaja on uusi ja säravaid tegijaid, nii ettevõtlusse kui ka poliitikasse,» sõnas ärinaine.

Pilku tulevikku suunates leidis Roos, et järgmine põlvkond peaks defineerima selle, et Eesti pole mitte kehva kliima ega halva suusailmaga paik, vaid me oleme maailma üks puhtama loodusliku keskkonna ja liigirikkusega koht. «Tulevikus tuleb aru saada sellest, et puhas keskkond aitab kaasa meie ekspordile. Ma ei mõtle ainult kartulite ja marjade müümist, vaid näiteks ka kosmeetikat, kus vajatakse puhast toorainet. Samuti puidutootmine, metsa kõrvalsaadused,» lausus ta.

«See aitab ka elavdada meie maapiirkondade elu ja viia sinna tööstus tagasi. Saame sellest kunagi palju kasu lõigata, sest maailmas jääb niisuguseid kohti järjest vähemaks,» märkis Roos.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles