Mõis: Eestis oleks kõik hästi, kui vaid mõistust oleks rohkem (2)

Mariann Prooses
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Jüri Mõis.
Ärimees Jüri Mõis. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eesti tänase edu aluseks on olnud Eesti esimene iseseisvuse aeg ning Soome lähedalolu ja eeskuju, arvab ärimees Jüri Mõis tagasivaates Eesti iseseisvusaastatele ning lisab, et selleks, et heale majandusarengule ja sotsiaalsfäär järele jõuaks, tasuks vähem enesele loota ning võtta eeskuju pigem Soomelt.

«Soome tehniline ja ideoloogiline kaasabi on aidanud Eestil jõuda nõukogude perioodist heas korras läänemaailma ja Põhjala riigiks,» leiab Mõis ning lisab, et võrreldes teiste Ida-Euroopa riikidega on Eestil hästi läinud. Positiivse näitena Eesti arengus toob ta avatuse ärilises plaanis ning majanduslikud võimalused. Negatiivse näitena toob ärimees välja sotsiaalprobleemid, millele lahenduste leidmise takistuseks on eelkõige helgete peade vähesus otsustajate seas. «Vähem ise oma peaga mõelda ja rohkem kopeerida eeskujuriike. Eriti Soomet, kes meile on kultuuriliselt väga lähedal,» sõnab Mõis ja lisab, et tegelikult on Eestis kõik väga hästi, aga kohati napib mõistust. «Alati ei ole vaja kõike ise välja mõelda selleks, et asju hästi teha.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles