Päevatoimetaja:
Sander Silm

Soomes avati toidujäätmetest roogi pakkuv restoran

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Gert Siniloo
Copy
Toidujäätmest roogi valmistav restoran Taanis.
Toidujäätmest roogi valmistav restoran Taanis. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Helsingi kesklinna lähedal, endise Lapinlahti haiglakompleksi alal, avati Soome esimene restoran, kus valmistatakse roogi toidujäätmetest, kirjutas Yle.

Projekti From Waste to Taste raames restorani avanud Johanna Kohvakka ütles, et neil on lepingud S-ryhmä ja Ruohonjuuri kauplusteketiga ning veel mõne kauplusega, mis tarnivad restoranile toiduaineid, mis muidu läheksid prügisse, vahendab Äripäev.

Kohvakka sõnul osalevad kauplused projektis suurima heameelega, sest tarbimistähtaja ületanud toiduained lähevad õige asja hüvanguks. Ka kaupluste jaoks on see kokkuhoid, sest nad ei pea maksma toidujäätmete veo eest biokütusetehastesse.

Järgmisena on plaanis luua ka äpp, mis lihtsustaks tarbimisaja ületanud toiduainete tarbijani jõudmist.

Edasi saab lugeda Äripäevast.

Tagasi üles