Vene miljardär soovis Daily Telegraphi üles osta

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti ajalehed.
Briti ajalehed. Foto: SCANPIX

Vene päritolu miljardär Jevgeni Lebedev soovis üles osta konservatiivsete vaadete poolest tuntud Briti ajalehe Daily Telegraph, kuid ei saanud praeguste omanikega kokkuleppele, kirjutab Financial Times.

Lebedev on ühtlasi ka tasuta jagatava tabloidi London Evening Standard ning käesoleva aasta alguses ajalehest veebipõhiseks meediakanaliks muudetud The Independent omanik. Kui Standardi trükiarvuks on umbes 900 000, siis Daily Telegraphi vastav näitaja on umbes kaks korda väiksem.

Financial Timesi andmetel kohus Lebedev aasta alguses Telegraph Media Groupi nõukogu esimehe Aidan Barclay´ga, esitades omapoolse ostusoovi. Barclay, kelle perekonna valduses on ajaleht viimased 12 aastat olnud, lükkas aga pakkumise tagasi.

FT allikate sõnul tegi Aidan Barclay Lebedevile «väga selgeks», et Telegraph ei ole müügis.

Tegu ei ole ainukese pakkumisega, mida 2004. aastal Daily Telegraphi 667 miljoni naelaga ostnud Barclay perekond on pidanud viimasel ajal tõrjuma.

Nimelt lõi varasemalt Daily Expressis ja Newsweekis peatoimetaja ametit pidanud Richard Addis aasta alguses konsortsiumi, mis esitas samuti soovi väljaanne üle võtta. Kuna Barclay perekond müügihuvi üles ei näidanud, läks konsortsium laiali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles