Eesti liitus loomemajandusliku moeprojektiga Baltic Fashion

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moedemonstratsioon Berliinis Baltic Fashioni avaüritusel
Moedemonstratsioon Berliinis Baltic Fashioni avaüritusel Foto: esa.ee

Tallinna Loomeinkubaator osales möödunud nädalal Berliinis rahvusvahelise moe- ja innovatsiooniprojekti Baltic Fashion avakoosolekul.

Projekti Baltic Fashion eesmärgiks on uuendusmeelse Baltimaade moetööstuse edendamine ja propageerimine Läänemere piirkonnas, kirjutab Tallinna ettevõtlusinkubaatorite veebikülg esa.ee.

Projekti partnerite töökava näeb ette Läänemere-äärsetes riikides tugistruktuuri loomist, mis toetab moe- ja rõivatööstuse väikese ja keskmise suurusega ettevõtteid valdkondades nagu uued trendid ja innovatiivsed tehnoloogiad, ärioskused ning koostöövõrgustikud.

«Saime projektis osalemise kutse veidi vähem kui aasta tagasi meie projekti juhtpartnerilt Saksamaalt ja reageerisime kiirelt,» sõnas ESA juhatuse liige ettevõtluskonsultant Anu Lõhmus.

«Sellises mahukas projektis osalemine võimaldab Loomeinkubaatoril kolme aasta jooksul koostöös välisriikidega läbi viia Eesti moedisaineritele vajalikke tegevusi - laiendada ärikoolituse võimalusi, tuua Eestisse uusi teadmisi ja oskusteavet uutest tehnoloogiatest ning sõlmida ärialaseid kontakte välisturgudel,» ütles Lõhmus.

Baltic Fashioni juhtpartner on Saksamaa ning partnerriikideks Eesti, Soome, Rootsi, Läti, Leedu ja Poola. Partnerite seas on mitmeid nimekaid Põhjamaade organisatsioone nagu näiteks Rootsi Borase ülikooli tekstiilikool ning Helsingi Kunsti- ja Disainiülikool. Eestist osalevad projektis lisaks ESA Loomeinkubaatorile Eesti Kunstiakadeemia ja Eesti Moedisaini Liit.

Baltic Fashion projekti tegevusi toetab EL Läänemere piirkonna programm. See programm toetab koostööprojekte, mis edendavad Läänemere piirkonna regionaalset arengut ja muudavad Läänemerd ümbritsevat regiooni atraktiivseks investeerimise, töö- ja elupiirkonnaks.

ESA on Ettevõtluse Toetamise ja Krediidi Haldamise Sihtasutus (endise nimega Sihtasutus Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid). ESA on Tallinna linna poolt loodud ettevõtluse tugistruktuur, mis osutab alustavatele ettevõtjatele ärialustus-, äriarendus- ja äriruumiteenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles