Kuidas kasutada välimaal olles ainult wifit?

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WiFi on Eestis populaarne.
WiFi on Eestis populaarne. Foto: Postimees/Scanpix

Ilma internetita reisimine on kujunenud ekstreemsuseks. See võib olla erakordne, aga kui sa tahad oma järgmist reisi veidi rahulikumalt võtta, siis loe, kuidas reisil internetti kasutada.

Järgnevas loos vaatame, kuidas hakkama saada wifi-hoppinguga ehk ainult kohalikku wifit kasutades, vahendab Geenius.ee.

Kasuta rakendust

Esiteks on selgelt kõige mugavam variant endale alla laadida rakendus, mis näitab, kus kasutaja läheduses erinevad tasuta wifi alad asuvad. Selleks võib näiteks kasutada WiFi Finderi nimelist rakendust, mis peaks idee poolest kasutajale näitama, kus asuvad temale lähimad wifi alad.

See rakendus on hea ka selle poolest, et enne reisile minekut on võimalik endale alla laadida rakendusest wifi alade asukohad nii, et reisil saab neid leida ilma internetiühenduseta. Selleks kasutab rakendus telefoni GPS-i.

Muidugi võib sellisel moel wifit otsides ka probleeme esineda. Esiteks tundub, et vähemalt väiksemates linnades ei ole näiteks WiFi Finder rakendus just eriti representatiivne sellest, kui palju avalikke wifi võrke linnas reaalselt on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles