Rio olümpia korraldajad õigustavad tühje tribüüne kohaliku eripäraga (1)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi tribüün Rios
Tühi tribüün Rios Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS

Rio de Janeiro suveolümpiat kimbutab tribüünidel haigutav tühjus, kirjutab Financial Times. Eriti valusalt torkas probleem silma kergejõustiku käivitudes.

Samal ajal ei väsi korraldajad kinnitamast, et piletimüük läheb hästi ning tühjad istekohad kõnelevad pigem kohalikest eripäradest, kui huvi puudumisest suurüritusel toimuva vastu.

«Me kogu aeg räägime inimestele, et brasiillased jätavad pileti ostmise viimasele minutile ja mitte keegi ei usu meid, aga kahjuks on see tõsi,» ütles üks orgkomitee töötajatest.

Komitee teatel on endale ostja leidnud 5,7 miljonit piletit 6,5 miljonist ehk veidi alla 88 protsendi. Järelejäänud 800 000 piletist on osa kaotanud oma mõtte, kuna võistlused nendel aladel on läbi.

Korraldajate sõnutsi on nad kenasti teel eesmärgi suunas teenida piletimüügilt koos paraolümpiaga 1,17 miljardit reaali (367 miljonit dollarit).

Inimestele on pakutud võimalust osta pileteid ka järelmaksuga ehk «parcelamento». Näiteks võib pensionär hankida 40-reaalise pileti 20 reaali eest ning maksta selle kinni kolme kuu jooksul, alla 7 reaali korraga.

Tribüünid pidavat tühjana paistma ka brasiillaste kombe tõttu mitte paigal püsida. Eriti siis, kui mõni ala pikale venib, hakkavad nad olümpiapargis ringi uitama.

Nii ongi korraldajad avastanud kodanikke, kes päev läbi territooriumil pakutavaid ajaviitmise võimalusi mekivad – näiteks virtuaalset diskot.

Nagu rõhutas The Wall Street Journalile São Paulo konsultatsioonifirma Máquina do Esporte direktor Erich Beting, on «piletimüük läinud hästi või isegi väga hästi.»

Ta lisas, et osad inimesed ostavad isegi odavaid pileteid, et olümpiaparki oma silmaga seestpoolt näha saada. Näitena sellest nentis Carla Cristina Passarelli Gelli (42), et kaalub koos oma 18-aastase poja ja tema sõbratariga hankida taekwondo piletid (kolmepeale kokku 280 reaali). «Ja siis me läheme ja teeme seal pilte ja hingame sisse olümpiapargi atmosfääri!» plaanib Passarelli Gelli.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles