Kastein: minu lahkumisel pole Saku kehvade tulemustega seost (1)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kastein
Margus Kastein Foto: Andres Haabu

Täna Saku Õlletehase juhi kohalt taandatud Margus Kasteina sõnul teadis ta lahkumisest juba varem, kuid ta pole seniks veel uut töökohta leidnud.

„Eelmine aasta oli tehasele väga vilets, sest oli keskmisest külmem suvi, kuid minu lahkumine pole tulemustega otse seotud,“ ütles Kastein Postimehele. „Kuigi kollektiivile tuli minu lahkumine ootamatult, teadsin sellest juba varem.“

Saku Õlletehase käive kukkus eelmise aasta majandusaruande põhjal ligi viiendiku võrra ja kasum üle seitsme korra. Kui 2014. aastal oli ettevõtte käive üle 71 miljoni euro, siis mullu üle 59 miljoni euro. Kasum aga vähenes samadel aastatel 4,3 miljonilt eurolt ligi 0,6 miljoni euroni.

Saku Õlletehase ja Läti Aldarise õlletehase tegevjuhi kohuseid täitma määratud Svyturys-Utenos õlletehase juhti Rolandas Virsilast nimetas Kastein oma heaks sõbraks. „Ma lahkun Carlsbergist heade mälestustega. Võimalust, et Saku tootmine võidakse Eestist kusagile mujale viia, pean mina isiklikult ebatõenäoliseks,“ lausus ta.

Ametist lahkunud tippjuhi sõnul on ta pärast kaheksa aastat Saku tehase heaks töötamist ära teeninud puhkuse, et veeta aega koos perega. „Saku ja Aldarise tehase peale kokku juhtisin ma 600 inimest ning selle kogemuste pagasiga pole mul tarvis oma tuleviku pärast muret tunda,“ rääkis Kastein. „Võtan aja sügiseni või isegi kuni talveni maha.“

Kastein lahkub Carlsberg grupist täna. Ta töötas alates 2011. aastast Saku Õlletehase tegevjuhina ja alates 2015. aastast ka Läti Aldarise õlletehase juhina.

“Soovime omaltpoolt avaldada Margusele tänu Saku ja Aldarise arengusse panustamise eest ja soovime talle igakülgset edu edaspidiseks,” ütles Calsberg Grupi asepresident Joao Abecasis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles