Päästeamet soovitab küttekehad hooaja eel üle kontrollida

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Kuna kütmisehooaeg läheneb, on mõistlik kontrollida koduste küttekehade korrashoidu või kutsuda korstnapühkija.

Aknast välja vaadates ei saa täpselt aru, kas käes on sügis või on ikka suvi, kuna ilmad on jahedad ja rõsked, kirjutab Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Kristi Kais.

Seega rõhutab päästeamet, et kuna päevakorda tuleb ahjude, pliitide, kaminate kütmine, siis enne nende kasutuselevõttu tuleb veenduda, et need on korras ja puhtad ning valmis uuele hooajale vastu minema.

Kui ei ole, siis soovitatakse kutsuda olukorda kontrollima korstnapühkija. Kui eelnevalt on kütteperioodil aktiivselt köetud, siis on selge, et küttesüsteemidesse on selle aja jooksul ladestunud hulgaliselt tahma.

Kui nüüd hakatakse uuesti kütma ja süsteemid on puhastamata, siis ajabki ahi sisse ja halvemal juhul läheb see tahm korstnas ka põlema. 

Kui küttekehaga on kõik korras, siis alustage kütmisega tasapisi. Kindlasti ei tohiks esimesel kütmisel ahju panna tervet sületäit. Alustama peaks tagasihoidlikult, nii paari-kolme puuhalu kaupa.

Selliste rõskete ja jahedate ilmadega ei hakka ahi tegelikult ka esimese kütmiskorraga tõmbama, nii et tasub ahju tasapisi kütmisega harjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles