Kui koju on tekkinud rohkem kukeseeni, kui pere kohe ära jaksab süüa, on hea võimalus need pikemaks ajaks hoiule panna.
Lihtne nipp, kuidas säilitada kukeseeni (1)
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljade maailm avaldab mõned nipid, kuidas kukeseeni talveks sügavkülmas talletada nii, et need säilitaksid võimalikult pikaks ajaks oma maitseomadused.
- Loputa kiiresti kukeseened sõelal jooksva vee all puhtaks;
- vala keevasse vette;
- keeda 2-3 minutit;
- kurna;
- jahuta;
- haki ja jaota topsidesse;
- külmuta.
Selline säilitamisviis annab võimaluse seentega sügavkülmast võetuna kõige rohkem ette võtta – need pole maitsestatud ega soolatud, mis tähendab, et sobivad nii salati kui ka liha lisandiks.
Välistatud on või rääsumine seismisel, kastme valmistamiseks lihtsalt sulata seened, prae võis ja valmista kaste. Samuti sobivad need nii pirukatäidisesse kui ka suppidesse, pastaroogadesse ja salatisse.