Weekend festivali publik annetas vähihaigete heaks üle 3200 euro

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weekend festival eelmisel aastal.
Weekend festival eelmisel aastal. Foto: SCANPIX

Läinud nädalal kogusid vähiravifondi «Kingitud elu» vabatahtlikud annetusi Pärnu rannas Weekend festivalil. Kolme õhtuga lisandus festivalikülastajate spontaansete annetustena fondi üle 3200 euro. 

«Täname igat pidulist, kes meie kastide juures peatus ning oma panuse kellegi elu heaks andis. Annetajaid oli sadu ning oleme tänulikud iga euro eest, mis peomöllu keskel vähihaigetele lisandus. Samuti ütleme aitäh festivali korraldajatele avatud väravate eest,» ütles vähiravifondi «Kingitud elu» juhataja Toivo Tänavsuu. 

Sel nädalal jätkas fond annetuste kogumist reedel ja laupäeval Paides toimuval Arvamusfestivalil ning reedel, laupäeval ja pühapäeval Käsmus aset leidval Viru Folgil. 

Fond on tänavu saanud rekordilise hulga abitaotlusi haigekassa toetuseta jäänud vähihaigetelt, kelle hulgas on nii nooremaid kui ka vanemaid inimesi. Tänavu on fondist abi saanud kokku juba ligi 40 inimest, paljude ravi kestab juba pikemat aega. 

Sel suvel käivitas «Kingitud elu» oma kodulehel www.kingitudelu.ee annetuste mootori, mille kaudu saab igaüks vähihaigete püsitoetajaks hakata. 

«Vastutus ja võimalus kinkida paljudele inimestele täisväärtuslikke elupäevi oma lähedaste keskel innustab meid jätkama pöördumisi Eesti rahva poole abipalvega: kinkigem koos kõigile meie inimestel see viimane õlekõrs ja võimalus kauem elada või isegi terveneda. Kui iga Eesti inimene panustaks vähihaigete heaks ühe euro aastas, ulatuks meie abikäsi absoluutselt kõigini ja jääks ülegi,» ütles Tänavsuu. 

Vähiravifond «Kingitud elu» kutsub sel aastal kõiki ettevõtjaid üles loobuma tarbetu nänni ostmisest oma töötajatele, partneritele või klientidele ning selle asemel tegema kingituse, mille väärtus pole mõõdetav - kinkima mõnele vähihaigele annetusega elupäevi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles