Nopri valmistub 40 000 liitri kasemahla ekspordiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nopri talu valmistub 40 000 liitri kasemahla ekspordiks Kesk-Euroopasse.
Nopri talu valmistub 40 000 liitri kasemahla ekspordiks Kesk-Euroopasse. Foto: Erakogu

OÜ Nopri Talumeierei valmistub saatma Saksamaa koostööpartnerile esimest suuremat kasemahlapartiid, firma ootab veel arve lõplikku vormistamist järgmisel nädalal, vahendab BNS.

«Ootan arve laekumist, siis läheb kaup piiri taha,» ütles Nopri talu noorperemees Karl Niilo BNS-ile.

Kaup peaks minema Saksamaale ja Austriasse. Konkreetses partiis on 40 000 liitrit kasemahla ja see on mõeldud jookide tootmise tooraineks. Tegemist on esimese suurema kogusega kasemahlaga, mida firma ekspordib, eelnevalt on välismaale saadetud vaid tootenäidiseid.

Niilo sõnul on konkurents turul tugev. «Neil on laua peal kümme erinevat pakkujat - miks peaksime just meie olema kõige paremad? See, kes suudab ennast tõestada, lööb läbi,» märkis ta koostööpartnerite kohta. Tema sõnul pakuvad neile konkurentsi näiteks Ukraina, Läti, Leedu ja Soome kasemahlatootjad.

Tänavu on Nopri turule tulnud nelja erinevat tüüpi pudeldatud kasemahlalimonaadiga, lisaks külmutatud ökoloogilise kasemahlaga ja vahtramahlaga.

«Oleme praegu mitmeaastase töö tulemusena viimaks valmis saanud väärindatud kasemahlal põhinevate toodetega ja praegu näen ma tõsist potentsiaali hakata neid müüma välisturgudel,» ütles Nopri Talumeierei omanik ja juhatuse esimees Tiit Niilo toona BNS-ile.

Nopri talu ostab töötlemisse mineva kasemahla ümberkaudsetelt inimestelt kokku. «Ühelt poolt soovime kasemahla väärindamisega pakkuda tööd ja leiba ka kohalikele inimestele, et maaelu jätkuks ja inimesed sooviks jätkuvalt siinkandis elada ja siia tulla,» märkis ta aprillis.

Nopri Talumeierei käive oli mullu 824 000 eurot, kasvades aastaga üheksa protsenti, firma kasum oli 60 000 eurot, kasvades aastaga poole võrra. Nopri Mahlad pole praeguse seisuga oma majandusaasta aruannet esitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles