Toidumürgituse võib saada mis tahes söögist, kuid on kuus toitu, mis võivad seda enim põhjustada.
Kuus toitu, mida süüa ei soovitata (2)
20 aastat toidumürgitusega seotud kohtuasjadega tegelenud Bill Maler sõnab, et ei soovita süüa teatud sööke, sest neid söönute kliendikaebustega on ta aastaid tegelenud, vahendab Business Insider.
Maler toob välja kuus toiduainet, mis ei ole tema arvates ühtegi riski väärt.
Toored austrid
Maleri sõnul on ta tegelenud toorestest austritest tekkinud haigustega viie aasta jooksul enam kui kakskümmend korda, mistõttu leiab mees, et nende söömine ei ole kindlasti väga hea mõte. Haiguste tekitajaks peab Maler aga soojenevat kliimat, mistõttu on bakterite levik kiirem ning see mõjub ka austritele.
Tükeldatud või pestud puu-ja köögiviljad
Maleri sõnul võib taoliste toodete ost tunduda mugav ja tervislik, kuid tükeldatud toiduga on alati tegelenud eelnevalt palju inimesi, mistõttu leiab neilt ka rohkem baktereid.
Toores kapsas
Viimase paari aastakümne jooksul on olnud toores kapsas üheks sagedasemaks salmonella ja E.Coli bakteri levitajaks.
Toores liha
Ka toore liha söömine on riskantne, sest põhjustab samuti raskeid kõhuhaigusi.
Keetmata munad
Toore muna söömine võib põhjustada samu haigusi kui toore liha tarbimine ning seega võiks ka muna pigem keedetud või praetud olla.
Pastöriseerimata piimad ja mahlad
Kiire eluviisi tõttu on hakatud pigem pastöriseerimata piimasid ja mahlasid hindama, lootes, et need sisaldavad endas enam naturaalseid tooraineid ja vitamiine. Maleri sõnul pole aga pastöriseerimine ohtlik, kuid toorestes jookides peituvad bakterid, viirused või parasiidid on seda kindlasti.