Suri Suurbritannia rikkaim inimene

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerald Grosvenor
Gerald Grosvenor Foto: SCANPIX

Eile suri 64aastasena Westminsteri hertsog Gerald Grosvenor, kes oli rikkaim Suurbritannias sündinud inimene, kirjutab Bloomberg.

Grosvenor haigestus äkitselt oma Põhja-Inglismaal asuvas kodus, kust ta viidi Royal Prestoni haiglasse Lancashire´is. Surma põhjust ei ole avalikustatud.

Grosvenori perekonna käes on alates 1677. aastast olnud suured maatükid Londoni prestiižssetes Belgravia ja Mayfairi piirkondades. Tema varanduse moodustaski peaasjalikult Londoni kesklinnas asuv kinnisvara. Kinnisvarafirma Grosvenor Groupi vara väärtus oli mullu 13 miljardit naela. Bloombergi andmetel oli Gerald Grosvenori ja tema pere varanduse väärtuseks 12,3 miljardit dollarit.

Grosvenor sündis 1951. aastal ning pärast sõjaväes teenimist ning maailma eri paikades reisimist töötas ta mõnda aega Londonis kesklinnale keskendunud kinnisvarafirmas, et saada kohalikust turust täielik ülevaade. 1970ndatel haigestus tema isa Robert ning Gerald võttis perekonna kinnisvara juhtimise üle. 1979. aastal päris ta isalt ka hertsogitiitli.

Kümme aastat tagasi külastas kindralmajori auastmes Grosvenor ka Eestit, vaadeldes Briti-Eesti ühisõppust Kalev Express.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles