Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Restoranid koertele: tere tulemast!

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Urho Meister
Copy
Jooksev koer. Pilt on illustratiivne.
Jooksev koer. Pilt on illustratiivne. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Nooblisse Itaalia restorani Londonis nimega Daphne’s sisenes Fergus, kes võttis istet, jõi sõõmu vett ning vaatas veidi ringi.

Ja limpsas keelega nina. Nagu terjeritel kombeks.

Koerad on peentes restoranides üha sagedasemad külalised, kirjutab Bloomberg – mitte üksnes Londonis, vaid New Yorgist Californiani.

Sel kevadel väljastas New Yorgi tervishoiuosakond uued reeglid, mille alusel lubatakse koerad restoranide väliosadesse.

California jõudis oma vastava seadusega New Yorgist kaks aastat ette. Tänaseks on sealsetes restoranides olemas nii veekausid, rihma kinnitamise kohad kui kogu muu «koerandus».

Mured tervise ja turvalisuse pärast on asjatundjate arvates liialdatud. Nagu kinnitab Kuningliku rahvatervise ühenduse teadur dr Lisa Ackerley, «on see müüt. Kui nad pole köögis, ei saa nad reostada toitu, mida seal valmistatakse. Ja söögisaalis ei kujuta nad endast suuremat riski, kui inimesed.»

Tagasi üles