Töökuulutuste äris toimus hiigeltehing

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töökuulutused Londoni töövahendusagentuuri aknal.
Töökuulutused Londoni töövahendusagentuuri aknal. Foto: Luke MacGregor / Reuters

Amsterdamis asuva peakorteriga personalifirma Randstad teatas, et ostab 425 miljoni dollari eest maailma ühe tuntuima tööotsinguportaali Monster Worldwide, kirjutab Techradar.

1999. aastal asutatud Monsteri turuväärtuseks oli börsi eilse sulgemishinna järgi 262 miljonit dollarit, mis tähendab, et Randstadi hinnangul on ettevõte pea kaks korda rohkem väärt. 

2000. aastal, keset internetifirmade buumi oli Monsteri börsiväärtuseks 8 miljardit dollarit ning enne 2008. aasta finantskriisi algust oli vastav näitaja veel üle 5 miljardi dollari. Ettevõtte väärtuse kokkukuivamise põhjuseks on suutmatus hakkama saada üha suureneva konkurentsiga internetipõhiste töökuulutuste turul. Esimeses kvartalis tegutses Monster 40 riigis ning sellel oli üle 50 000 tööandjast kliendi.

Monsteri kaubamärk jääb ka peale tehingut alles ning ettevõte hakkab tööle Randstadi eraldiseisva üksusena.

Kui Monsterile toob leiva lauale tööotsinguportaal, siis Randstad on keskendunud värbamiskeskustele. Ettevõttel on maailmas 4500 harukontorit ning on väidetavalt töö leidnud rohkem kui kahele miljonile inimesele. Monsteri ostmine annab Randstadile võimaluse suurendada oma esindatust veebipõhises töökuulutuste äris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles