Skandinaavia mööbliärimehed pöörasid Virumaal tülli

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Aasta eest asutasid Eesti mööbliärisse sukeldunud soomlane ja rootslane Lääne-Virumaale ühiselt mööblitööstuse, kuid juba kevadeks olid sügisel leitud töötajad koondatud ja tehase uksed suletud.

Soomlane Petteri Nuutinen ja rootslane Torsten Ollig olid mööblitööstuses juba vanad kalad, Nuutinenile kuulub Eestis asutatud köögimööbli tootja Mainerplus OÜ ning Ollig ajab mööbliäri rahvusvahelise, kirjade järgi Eestis, Rootsis ja Norras tegutsevas kontsernis Scandinavian Design and Furniture Group ehk lühendatult SDAF Group, vahendab Äripäev.

Kui veel novembris otsis SDAF nii töötukassa kui erinevate tööportaalide kaudu omale Vinnisse töötajaid, teiste seas näiteks tootmisjuhti ja värvijaid-lihvijaid, siis juba veebruari algul müüs Nuutinen oma osaluse Olligile.

Vaid nädal hiljem andis Ollig ettevõtte omakorda üle likvideerija Tarmo Noodile, määrates ta ainsaks juhatuse liikmeks. Aasta lõpus palgatud töötajad nõuavad nüüd töövaidluskomisjoni kaudu saamata jäänud hüvitisi, Nuutineni teada olid kõik palgad makstud, kui tema oma osa maha müüs.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles