Kudrin esitab Putinile Venemaa uue arengustrateegia 2017. aastal

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vene strateegiliste uuringute keskuse nõukogu esimehe Aleksei Kudrini sõnul kavatseb ta esitada president Vladimir Putinile riigi uue arengukava tuleva aasta kevadel ning dokument kajastab ka riigipea vaateid riigi majanduse tulevikust.

«Arengukava loomine eeldab kohtumisi presidendi juures, kus hakkame järk-järgult ülesandeid täpsustama ja ettevalmistustööde lõpuks, tuleva aasta kevadeks peab see märkimisväärsel määral kajastama riigipea seisukohti,» ütles Kudrin esmaspäeval, vahendab BNS. 

«President kooskõlastas meie tööplaani, andis korraldused ministeeriumite ja ametkondadega koostöö korraldamiseks dokumendi väljatöötamise käigus,» lisas endine rahandusminister.

Ta avaldas arvamust, et riigipea toetab strateegiat, mille töötab välja strateegiliste uuringute keskus, mitte võistlevaid arengukavu. «Arvan, et suurel määral kasutatakse just meie strateegiat,» sõnas Kudrin.

Ta keeldus ütlemast, kas strateegiliste uuringute keskuse ettepanekutest saab alus Putini majanduskavale, kui too peaks otsustama kandideerida 2018. aasta presidendivalimistel, ning kas ta loodab sel juhul peaministri kohta. «Kõik otsused langetab president,» rõhutas Kudrin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles