Ossinovski: palgatoetuse tingimusi pole praegu tarvis leevendada (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul ei kavatse riik praegu veel Ida-Virumaa töökoha loomise toetuse tingimusi leevendada, kuid edaspidi on valitsus valmis vajaduse korral seda tegema.

«Praegu on kindlasti veel liiga vara hakata toetuse andmise tingimusi muutma, kuna oleme näinud, et liigume sellega õiges suunas,» ütles Ossinovski valitsuse pressikonverentsil.

Samas tõi ta välja, et valitsus jälgib Ida-Virumaa olukorda põhjalikult ja kui praegune palgatoetus, mis eeldab vähemalt 20 inimese korraga töölevõtmist, muutub ettevõtjatele liiga piiravaks, on valitsus valmis kaaluma tingimuste muutmist.

Töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhataja Anneki Teelahk ütles sel nädalal BNS-ile, et tema hinnangul tasub kaaluda Ida-Virumaa töökoha loomise toetusmeetme tingimuste leevendamist nii, et 50 protsendiline soodustus kehtiks ka ettevõtetele, mis võtavad tööle vähemalt 10 töötajat kuus.

«Kuu jooksul 20 töötaja palkamine on päris suur töö ja nõuab ettevalmistusi. See on saanud takistuseks nii mõnelegi ettevõttele,» rääkis Teelahk, lisades, et 20 töötaja nõue sai seadusesse lisatud, et programmis osaleksid tõsised ja usaldusväärsed ettevõtted.

Ossinovski tõi välja, et töökoha loomise toetusmeede ei tohi solkida kohalikku turgu, vaid selle eesmärk oli aidata luua uusi tootmisvõimsusi ja kaasata piirkonda investeeringuid. "Eesmärk ei saa olla see, et näiteks Narva lillemüüja võtaks juurde 30 inimest, hakkaks lilli odavamalt müüma ja sööks konkurendid välja," rääkis ta.

«Seetõttu oleme lati kõrgele seadnud. Toetus on mõeldud eelkõige neile, kes ei konkureri kohalikul turul, vaid ekspordivad väljapoole maakonda,» lisas minister.

Valitsus kinnitas aprilli lõpus eelnõu, millega kehtestati Ida-Virumaa tööhõive probleemide lahendamiseks töökoha loomise toetus, mille suurus on 50 protsenti töötaja töötasust.

Toetust makstakse tööandjale, mis võtab Ida-Viru maakonnas tööle ühe kuu jooksul vähemalt 20 töötut. Pärast selle nõude täitmist võib tööandja saada toetust iga täiendavalt tööle võetud töötu eest.

Toetuse ülempiir on kahekordne töötasu alammäär ja seda makstakse 12 kuu jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles