EIS: MTÜ Eesti Interneti Kogukond ei saanud seadusest aru

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Interneti SA juht Marek-Andres Kauts.
Eesti Interneti SA juht Marek-Andres Kauts. Foto: Priit Simson.

Eesti Interneti Sihtasutuse (EIS) teatel pole alust MTÜ Eesti Interneti Kogukond süüdistustel, mille kohaselt on EIS eksinud riigihangete seaduse vastu.


MTÜ teatas eile, et Eesti Interneti SA on välja kuulutanud avaliku hanke täpitähtedega domeenide tehnilise toe loomiseks, mis aga eksib riigihangete seaduse vastu.

Eesti Interneti Sihtasutuse juht Marek-Andres Kauts märkis aga, et hoopis MTÜ Eesti Interneti Kogukond pole riigihangete seadusest õigesti aru saanud.

Kauts selgitas, et hangete korraldamine maksumusega alla 40 000 euro toimub vastavalt riigihangete seaduse §19 sätestatud lihtsustatud menetlusele.

«Pakkumiste esitamise tähtaeg on 14 päeva. Riigihangete seaduses pakkumise esitamise tähtaegadele esitatud nõuded erinevad olenevalt hanke maksumusest.

MTÜ poolt mainitud 52 päeva kohaldub rahvusvahelist piirmäära ületavatele hangetele, mille maksumus on 193 000 eurot või enam,» selgitas Kauts.

Samuti oli MTÜ seisukohal, et täpitähtedega domeenide võimaldamisega loob Eesti Interneti SA kunstlikult nõudlust domeenide järele.

Kautsi sõnul on Eesti rahvusdomeeni võimaluste edasiarendamine sihtasutuse prioriteet ja järgmine samm on .ee domeeni all kogu Eesti tähestiku ulatuse katmine.

«Täpitähtedega domeeninimede registreerimine ja kasutamine saab kõigile olema rangelt vabatahtlik. 

Eesti Interneti SA igapäevane suhtlus Eesti ettevõtete ja eraisikutega on näidanud, et nõudlus ja huvi täpitähtede tehnilise võimaluse loomise vastu on suur ja meie eesmärk on see küsimus lahendada,» selgitas ta.

Samas ei saa Kautsi sõnul EIS olla senise tagasiside põhjal kindel, et MTÜ Eesti Interneti Kogukond reaalselt esindab Eesti interneti kogukonna huve, kes üldiselt näib olevat täpitähtedega domeenide suhtes positiivselt meelestatud.

«Mõiste «internetikogukond» all mõistetakse rahvusvaheliselt interneti arengu suhtes mõju omavat laiapõhjalist hulka organisatsioone, ühendusi ja eraisikuid,» selgitas Kauts.

«MTÜ Eesti Interneti Kogukond näol on tegemist 2010. aasta oktoobris äriregistrisse kantud mittetulundusühinguga.

Noor MTÜ ja rahvusvaheliselt internetikogukonnana all mõistetav laiapõhjaline organisatsioonide ja eraisikute kogum on kaks teineteisest oluliselt erinevad asja, mida MTÜ nime tõttu on hõlpsasti võimalik omavahel segamini ajada.»


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles