Fondijuht: börs pole hetkel parem kui kasiino

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiino.
Kasiino. Foto: Peeter Langovits.

Swedbanki analüütiku hinnangul ei tasu kiirelt rikastuda soovijatel praegu aktsiafondidesse investeerida, sest isegi kasiinos võivad tema soovid suurema tõenäosusega täituda.


Kui inimene otsib kohta, kuhu investeerida raha, et sealt kuu aja pärast võimalikult suur tulu välja võtta, siis ei tasu kindlasti valida aktsiafonde, ütles Swedbanki fondijuht Rasmus Pikkani täna ajakirjanikele. «Parem minge kasiinosse.»

Pikkani sõnul ei tohiks praegu finantsturgudel juhtuva mõjul teha pikaajalisi otsuseid.

Tema hinnangul on kõige rumalam see, kui seni igal kuul teatud hulga raha säästnud investor nüüd äkki finantskriisi mõjul taolise käitumise lõpetab.

Teine sarnane rumalus, mida ta vältida soovitas, on teha praeguses olukorras otsus pensionifondi vahetada, sest see otsus jõustub alles aastavahetusel, millal on aga maailmas hoopis teine majandusolukord.

Pikkani rahustas ka neid inimesi, kes kardavad, et Eestit võib tabada midagi USA finantskriisi laadset. Ta meenutas, et USAs tabas kriis emajoones investeerimispanku, samas kui Eestis on taolised pangad alles lapsekingades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles