Geniaalselt lihtsad viisid, mille abil kodu puhtaks saad

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristaja. Pilt on illustratiivne.
Koristaja. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kogenud koristajate fantaasial pole piire, kuna tõrksaid plekke rünnatakse muuhulgas hambapasta, autovaha ja viinaga.

Koristuseksperdid avaldavad oma parimad küürimisnipid, mille peale igaüks ei oskaks mõeldagi, vahendab RealSimple.

Vaipade puhastamine dušikaabitsaga. Tolmuimejaga vaipu üle võttes jäävad sageli vaibakiud ja juuksekarvad harjaste külge kinni. Kummiäärega kaabits libiseb aga sujuvalt mööda vaipa, korjates kokku kõik staatilise elektriga karvad ja kiud. Pane tähele, et kaabits peab sealjuures olema kuiv. – Melissa Maker, Clean My Space ettevõtte juht.

Kleeplindi kasutamine tolmulapina. Isegi regulaarse tolmupühkimise käigus võivad mõned kohad kodus ununeda – näiteks kõlarid, lambikuplid või tühjad sahtlid. Paiguta kleeplint pinnale, mida soovid tolmust puhastada, kinnita kleepuv osa korralikult ja rebi see lahti. Kleeplindiga tolmu kogudes saad tolmu igalt poolt (kangastelt, põrandaliistudelt, kodumasinatelt jm) lihtsa vaevaga kätte. – Maeve Richmond, Maeve’s Method ettevõtte juht.

Jalad appi põrandapesuks. Kui moppi pole käepärast ja lapiga põrandat nühkides väsivad käed kergesti ära, võta kasutusele järgmine meetod. Sega kokku võrdne kogus vett ja valget veiniäädikat ning pritsi segu paksust materjalist niiskust imavatele sokkidele. Pane sokid jalga ning liugle mööda põrandat, kuniks see puhtaks saab. Sellega saavad hakkama ka lapsed. – Pam Young, Cluborganized.com veebilehe asutaja.

Polümeeri baasil autovaha abiks WC koristamisel. WC-poti puhastamisel on abiks küll ka tavapärased vahendid, kuid autovaha hoiab poti kuude kaupa puhtana. See hoiab poti pinna libedana, mistõttu ei kinnistu sellele plekid. Esmalt puhasta pott ära ning keera selles vesi kinni. Kuivata pind lapiga ning kanna teise lapiga potile autovaha (näiteks 3M Performance Finish sünteetiline vaha). Ava võimalusel aken, et ruumi õhutada. Kümne minuti möödudes keera vesi jälle lahti. Korrashoiuks piisab, kui iga kolme kuu möödudes valad potti pool tassi valget veiniäädikat. – Mary Findley, Mary Moppins’i koristusekspert.

Säilitusnõude plekkide vastu aitab päike. Isegi kui pesed säilituskarpe nõudepesumasinas, ei saavuta need enam kunagi uut välimust. Päikesekiires toimivad loodusliku valgendina, millega eemaldavad nõudelt ka tõrksamad plekid. Paiguta nõud pärast pesemist puhtale rätikule päikese kätte. Kaheksa tunni pärast too nõud tuppa, loputa ning lase kuivada. – Donna Smallin Kuper, sertifitseeritud puhastustehnik.

Ajalehtedega prügikasti puhastama. On väga ebameeldiv, kui prügikott hakkab kastis ootamatult lekkima ning tekitab halva lõhna. Selleks pane prügikasti põhja ajaleht, mis imab võimaliku lekke enda sisse. Hiljem saad selle koos prügiga ära visata. – majapidamisblogi autor Tara Aronson.

Blender puhastab end ise. Geniaalne nipp blenderi puhastamise asemel on lasta see poolenisti vett täis, lisada veidi nõudepesuvahendit ning blenderdada segu madalal kiirusel. Loputa blender seebiveest puhtaks ning pane kuivama. – Marla Kabashima, Maeve’s Methodi töötaja.

Viin madratsi puhastamiseks. Madratsit soovitakse puhastada kord kvartalis, kuigi see nõuanne jäetakse sageli tähelepanuta. Lihtne viis on madratsit viinaga pritsida, kuna see toimib hea desinfitseerijana ning aurustub kiiresti. Nii puudub ka vajadus madratsi sügavpuhastuseks. – Pam Young.

Kriidiplekkide vastu hambapastaga. Kui lapsed on rasvakriitidega seinale joonistanud, võib olla ohtlik seda puhastusvahenditega eemaldada, sest nendega nühid värvi veel enam laiali. Plekkide vastu aitab aga söögisoodat sisaldav tavaline valge hambapasta. Kanna seda puhtale hambaharjale ning hõõru õrnalt plekkidele, seejärel pühi niiske lapiga. - Cheryl Sousan, tidymom.net blogi autor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles