Eesti Energia teenis teises kvartalis 15 miljonit kasumit

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia.
Eesti Energia. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Riigile kuuluva Eesti Energia müügitulud ulatusid 149 miljoni euroni, kulumieelne ärikasum EBITDA oli 55 miljonit eurot.

Puhaskasumit teenis Eesti Energia kvartaliga 15 mln eurot ehk üle kahe korra rohkem kui möödunud aasta samas kvartalis. Kasumit mõjutas ettevõtte sõnul ka valitsuse 30. juuni otsus, millega vähendati tagasiulatuvalt põlevkiviõli tootjatele kehtivaid ressursi- ja keskkonnatasusid. Käesoleva aasta 1. juulist alates on vedelkütuste tootjatele kehtivad ressursi- ja keskkonnatasud seotud kütteõli turuhinnaga, mis mõjutab otseselt põlevkivitoodete konkurentsivõimet turul.

Eesti Energia finantsdirektor Andri Avila ütles, et käibe ja kulumieelse ärikasumi ehk EBITDA mõningase languse võrrelduna eelmise aasta sama kvartaliga on tinginud peamiselt madalamad energia müügist saadud tulud. «Kuigi elektri turuhind Eesti hinnapiirkonnas teises kvartalis 4% võrra tõusis, siis Eesti Energia poolt elektri müügist teenitud tulud langesid, kuna eelmisel aastal kõrgema hinnaga realiseeritud riskimaandamistehinguid 2016. aasta teises kvartalis enam ei olnud. See peegeldab energiaturgudel viimastel aastatel toimunud hindade languse tendentsi,» rääkis Avila.

Eesti Energia investeeringud langesid 2016. aasta teises kvartalis võrrelduna möödunud aasta sama ajaga 63%, ulatudes 31,5 mln euroni. Põhiosa investeeringutest ehk 22 mln eurot tehti elektrivõrku. Kontserni tütarettevõte Elektrilevi ehitas kvartaliga 69 uut alajaama ja 651 kilomeetrit ilmastikukindlat elektriliini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles