Nokial on 10 miljardi euro ulatuses vaba raha

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix.

Põhjanaabrite uhkusel Nokial oli läinud majandusaasta kolmanda kvartali lõpus 10,2 miljardi euro (ca 160 miljardi krooni) väärtuses vabu ning likviidseid varasid, kirjutab Talouselämä.


Ettevõtte senine rekord jäi aastasse 2007, mil vabade vahendite kogusumma küündis pea 12 miljardi euroni.

Samas omandas Nokia 2007. aastal enam kui 8 miljardi dollari eest Navteqi, mis töötab välja kaardirakendusi. Seejärel on Nokia taas järjekindlalt oma kassat täitnud ning seda isegi vaatamata vahepealsele finantskriisile.

Ühest küljest näitab see, et ettevõtte majanduslik seis on tugev ning annab võimaluse teha olulisi investeeringuid.

Samas tõdetakse Talouselämä kirjutises, et nii suure vaba raha hulk kätkeb endas ka teatud miinuseid. Ühest küljest muudab see Nokia ahvatlevaks ostuobjektiks.

Nimelt kõigub ettevõtte turuväärtus hetkel 30 miljardi euro kandis. Kui Nokia potentsiaalne ostja saaks ettevõtte sellise hinnaga börsilt kätte, läheksid ostjale ka kõik Nokia vabad vahendid, ehk tegelikkuses maksaks ostja ettevõtte eest vaid 20 miljardit eurot.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles