Naabrid pidurdavad Marcel Vichmanni arendust

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcel Vichmann.
Marcel Vichmann. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tuntud ettevõtjad Marcel Vichmann, Veljo Kuusk ja Tiit Pruuli unistavad Tallinna südalinna kaubanduskeskuse püstipanemisest, kuid naabrid on valmis nende vastu kohtusse minema.

Kuus aastat tagasi käis meediast läbi uudis, et Vichmannile ja Pruulile kuuluv Go Group tahab Projekteerijate maja Rävala tänaval lammutada, et ehitada uus keskus. Nüüd on plaanis maha võtta ka Estonia puiestee 1/3 hoone, nende asemele kerkib Rävala puiesteest kuni Estonia puiesteeni ulatuv 70 000ruutmeetrise pinnaga Rävala Galerii, kus umbes 30 000 ruutmeetrit jääb teenindus- ja kaubandusettevõtetele ning tunduvalt väiksem osa büroodele, vahendab Äripäev.

Seda muidugi juhul, kui plaanid vaid nendeks ei jää, sest Rävala kvartalis asub kaks kortermaja, mille elanikel ja omanikel on arendaja suhtumine kopsu üle maksa ajanud. 

Peale ehitusprobleemide teeb Tallinna Kaubamaja vastas asuvate kortermajade elanikke skeptiliseks ärimeeste taust. Näiteks on arendusega seotud Facio-saagaga negatiivset kuulsust kogunud ja ärikeelu saanud Kaido Saveljev, kes praegu Veljo Kuuse firma Brave Capitali haldusettevõttes BC Property Management direktori toolil istub.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles