Kalatööstus M.V.Wool müüb Jaapanisse 2,3 miljoni eest lõhet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M.V.Wool AS ettevõtte juht Mati Vetevool.
M.V.Wool AS ettevõtte juht Mati Vetevool. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

BNS-i andmetel plaanib kalatööstus M.V.Wool AS tänavu teisel poolaastal müüa Jaapanisse 10 merekonteineritäit ehk 200 tonni lõhet, mille maksumus on kokku ligikaudu 2,3 miljonit eurot.

«Jalg on ukse vahel ja hästi on läinud, kaupa väga kiidetakse,» ütles ettevõtte juht Mati Vetevool BNS-ile. Eelmisel aastal eksporditi Jaapanisse 60 tonni külmutatud lõhet ja selle aasta esimeses pooles 40 tonni. Tegu on Norra lõhega, mida Eestis töödeldakse ja külmutatakse. Lõhe jõuab Jaapanisse meritsi 45 päevaga.

M.V.Wool-i käive tõusis eelmisel aastal neli protsenti 18,2 miljoni euroni, kasum vähenes seejuures 25 protsenti 363 000 euroni. Müük Soome vähenes mullu 2,8 miljonilt eurolt 1,4 miljonini ning müük Prantsusmaale ühelt miljonilt eurolt 530 000 eurole, samas kasvas müük Rootsi 135 protsenti nelja miljoni euroni ja Jaapanisse müüdi esmakordselt 550 000 euro eest kalatooteid.

Eelmisel aastal lõpetas M.V.Wool Selverites letikaubanduse, sellega seoses kadus firmast 46 töökohta, mis ei tähendanud küll inimeste tegelikku vallandamist, vaid nende töökohtade liikumist Selveri enda operatsioonide alla. M.V.Wool-i palgakulu tõusis mullu hoolimata töökohtade kadumisest aasta lõpuosas kokku 12 protsenti 1,6 miljoni euroni, mis Mati Vetevoolu sõnul on tingitud üldisest palgasurvest.

Sel aastal rajab Padise vald ettevõtte Vihterpalu tehasele 2,5 kilomeetri pikkuse tolmuvaba ligipääsutee, vastasel juhul ei tohiks ettevõte euronormide kohaselt teel kalakaupu vedada. Projekt läheb maksma 199 000 eurot, milles 169 000 tuleb Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles