Ericssoni kontserni tegevjuht Hans Vestberg lahkub ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericssoni kontserni tegevjuht Hans Vestberg.
Ericssoni kontserni tegevjuht Hans Vestberg. Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

Eelmisel nädalal teise kvartali käibe 11-protsendilisest ja puhaskasumi 26-protsendilisest langusest teatanud Rootsi elektroonikafirma tegevjuht Hans Vestberg lahkub ametist, kirjutab BNS.

Vestberg astub tegevjuhi ja juhatuse liikme ametist tagasi. Muudatus jõustub kohe ning uue juhi leidmiseni täidab tegevjuhi kohuseid finantsjuht Jan Frykhammar. Finantsjuhi kohuseid täidab omakorda seni asepresident Carl Mellander, teatas Ericsson Stockholmi börsile.

Eelmisel nädalal teatas Ericsson, et firma teise kvartali käive langes aastaga 11 protsenti 54,1 miljardile Rootsi kroonile ehk ligikaudu 5,70 miljardile eurole ning puhaskasum 26 protsenti 1,6 miljardile Rootsi kroonile.

Seetõttu kavatseb firma veelgi laiendada enda kulusäästuprogrammi ning selleks koondada ilmselt vähemalt 3000 töötajat. Investorite usaldus Ericssoni vastu on langenud ning viimase aasta jooksul on Ericssoni aktsia hind kahanenud enam kui 35 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles