Suurbritannia majandust tabas terav tagasilöök (1)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendkuningriigi ja ELi lipud.
Ühendkuningriigi ja ELi lipud. Foto: SCANPIX

Ühendkuningriigi majandusaktiivsus on pärast Brexitit langenud viimase seitsme aasta madalaima tasemeni.

Markit/CIPSi uuringu järgi, mis vaatleb töötlevat tööstust ning teenindussektorit, kukkus Suurbritannia majandusaktiivsus juulis 47,7 protsendi peale. Veel juunis oli sama näitaja 52,4 protsenti. Kui aktiivsuse näitaja on alla 50 protsendi, annab see märku majandustegevuse kokkutõmbumisest. Viimati oli number nii väike 2009. aasta kevadel, kirjutab Financial Times.

«Langus, mida ilmestab uute tellimuste puudumine või projektide edasilükkamine või peatamine, on ühel või teisel viisil seotud Brexitiga,» ütles Markiti vanemökonomist Chris Williamson.

Pantheoni ökonomisti Samuel Tombsi sõnul on uuring esimeseks oluliseks tõendiks selle kohta, et Suurbritannia on sisenemas majanduslangusse.

Mõne analüütiku arvates võib aga uuring liialdada, sest metoodika järgi langeb indeks tugevasti, kui kõik ettevõtted kogevad kerget tellimuste vähenemist.

Uuringu tulemuste avalikustamise järel langes Briti nael veelgi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles