Itaalia poliitik Brüsselile: tulge meie pankadele appi

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luigi Di Maio.
Luigi Di Maio. Foto: LaPresse/Scanpix

Populistliku Viie Tähe Liikumise parlamendifraktsiooni juht kutsus Brüsselit üles lubama Itaalia kehval järjel pankade päästmist maksumaksja rahaga, ilma et erainvestorid kannataks.

Luigi Di Maio, keda peetakse peaminister Matteo Renzi peamiseks poliitiliseks rivaaliks, ütles, et erainvestorite raha kaasamist pankade väljaaitamiseks – mis on Euroopa Liidu (EL) reeglite järgi kohustuslik, kui soovitakse maksumaksjate panust – tuleb vältida iga hinna eest. «Selline käik oleks hoiustajatele kohutav löök,» sõnas Di Maio.

Mehe hinnangul pole asjas kaalul mitte ainuüksi Renzi poliitiline karjäär, vaid terve ELi majanduslik tulevik. Ühtlasi leidis Di Maio, et raskustes pangad tuleks riigistada, mis on aga täielikult vastuolus Eli reeglitega ning tooks tõenäoliselt kaasa karistuse Brüsselist. Lisaks koormaks see Itaalia niigi suurt riigivõlga, vahendab Financial Times.

Postimees kirjutas täna, et Itaalia pankades on «hapuks» läinud peaaegu iga viies laen ning riigi pankade aktsiad on langenud aasta algusest rohkem kui 50 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles