Kruuda: Tere saneerimiskava «sõltumatu ekspertiis» valmis võlausaldajate advokaadibüroos

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere piimatööstuse juht Oliver Kruuda oma valdustes.
Tere piimatööstuse juht Oliver Kruuda oma valdustes. Foto: Elmo Riig / Sakala

Saneerimisel oleva piimatööstuse Tere omaniku Oliver Kruuda väitel valmis eelmisel nädalal meedias kajastust leidnud sõltumatute ekspertide hinnang hoopis Tere suurimate võlausaldajate advokaadibüroos Cobalt. Vastaspool nimetab süüdistust absurdseks.

«Eks üks ekspert oli panga soovitatud. Ta kirjutas täpselt seda, mida pangad ette ütlesid,» põhjendas Tere omanik Oliver Kruuda, miks on juuni lõpus Harju maakohtule esitatud sõltumatute ekspertide hinnang tema meelest puudulik ja kallutatud. Ta viitas Tere saneerimiskava eksperdihinnangu ühele autorile, BDO Eesti ASi finantseksperdile Urmas Võimrele.

Kruuda väitel maksis ekspertide hinnangu kinni Tere saneerimisprotsessis suurimaid võlausaldajaid ehk DnB Panka ja Nordeat esindav advokaadibüroo Cobalt. Tema väitel üritavad kõik huvitatud osapooled Teret pankrotti ajada.

«Seal on pangad – kaks vaenulikku võlausaldajat, kumbki meile piima ei too –, pankade advokaadibüroo ja siis need advokaadibüroo soovitatud ja palgatud eksperdid. Enamik seda teksti on seal advokaadibüroos kokku kirjutatud,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles