Väike Järvamaa piimatootja otsustas raskustest hoolimata jätkata (1)

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Arusalu piimakarjas on praegu pisut üle 40 looma, kuid ta loodab, et peagi on neid juba jälle üle poolesaja.
Allar Arusalu piimakarjas on praegu pisut üle 40 looma, kuid ta loodab, et peagi on neid juba jälle üle poolesaja. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ligi kuus kuud poolesajapealise piimakarjaga farmi sulgemise teadmises loomi müünud ja lihakombinaati viinud Järva-Jaani ettevõtja otsustas nädalapäevad tagasi, et jätkab siiski tegevust. Otsuse taga pole aga sugugi mitte ministri teade otsusest kahekordistada toetust väikestele piimafarmidele.

Järva-Jaani vallas 1991. aastast koos vend Aimariga vanemate talumajapidamist OÜna Mürkal jätkanud Allar Arusalu rääkis, et paar aastat kestnud piimahinna langus viis neidki mõttele tegevus lõpetada. Heade tõuomadustega 58-pealisest karjast leiti 43 loomale ostja Poolast ja 15 lehma, kellest nii mõnigi andis üle 30 liitri piima päevas, viidi lihakombinaati.

Kuid siis hakkas poolakas ostuga venitama ja lõpuks hindagi alla kauplema. «Järsku tundus meile vennaga, et äkki ikka jätkaks, sest tippkarja võileivahinna eest ära anda ei tahaks. Nii läksimegi hoopis silo tegema, et loomadele talveks sööta varuda,» lausus ta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles