Soomes läheb vähem ettevõtteid pankrotti, neist koondatute arv aga kasvab

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Soomes läheb pankrotti vähem ettevõtteid, on nende hulgas rohkem suuri ettevõtteid, mistõttu on ka koondatute arv varasemast kõrgem.
Kui Soomes läheb pankrotti vähem ettevõtteid, on nende hulgas rohkem suuri ettevõtteid, mistõttu on ka koondatute arv varasemast kõrgem. Foto: PantherMedia/Scanpix

Kuigi iseenesest näitavad Soome ettevõtete pankrotinumbrid juba kolmandat aastat langustrendi, siis pankrotti läinud ettevõtetest koondatute inimeste arv aga järjest kasvab.

Soome statistikaameti andmetel, kui võrrelda selle aasta esimest poolt eelmise aasta sama ajaga, on Soomes oluliselt vähenenud pankroti välja kuulutanud ettevõtete arv, vahendab Yle. Samas halb uudis on see, et pankrotti läinud ettevõtetest koondatute arv liigub aga hoopis tõusujoones.

Selle aasta jaanuarist juunikuuni esitas pankrotiavalduse 1324 ettevõtet, mis on 6,1 protsenti vähem kui möödunud aasta esimese kuue kuu jooksul. Iseäranis on vähenenud pankrotti läinud ettevõtete arv tööstus- ja ehitussektoris.

Samas aga pidid selle aasta esimeses pooles pankroti välja kuulutanud ettevõtted koondama 6448 töötajat, mis on 400 inimest rohkem, kui mullu samal perioodil pankroti läinud ettevõtted pidid vallandama.

Küll aga ei erine selle aasta numbrid palju paarist eelnevast, kuna pankrotiavalduste arv on juba viimasel kolmel aastal langustrendis olnud. 2015. aasta esimesel poolel langes pankrotti läinud ettevõtete arv 13,8 protsenti ning aasta enne seda 5,7 protsenti, võrreldes aasta aega varasema ajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles