Lõuna-Korea auto- ja laevatehaste töölised alustavad streiki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streikijate hulgas on ka autotootja Hyundai tehased.
Streikijate hulgas on ka autotootja Hyundai tehased. Foto: Lee Jae Won/REUTERS

Kümned tuhanded Lõuna-Korea auto- ja laevatehaste töölised alustavad sel nädalal pärast pidurdunud palgakõnelusi streike.

Lõuna-Korea suurima autotootja Hyundai Motori töötajad lahkuvad tööpostilt vähemalt neljaks tunniks päevas teisipäevast reedeni, ütles ametiühingu esindaja AFP-le.

Ligikaudu 75 protsenti ettevõtte 48 800 ametiühingu liikmest töötajat hääletasid erimeetmete poolt, kui palgaläbirääkimised pidurduvad. See on viies järjestikkune aasta, kui ettevõtte töötajad streigivad.

Samal ajal plaanivad samuti vähemalt neljaks tunniks päevas tööpostilt lahkuda müügitulu järgi maailma suurima laevaehitaja Hyundai Heavy Industriesi töötajad, kes plaanivad seda teha teisipäeval, kolmapäeval ja reedel.

Kahe ettevõtte töötajad korraldavad Ulsani tööstuslinnas, kus asuvad mõlema ettevõtte suurimad tehased, ka ühise miitingu. See on esimene kord 23 aasta jooksul, kui kahe firma töötajad samaaegselt streigivad.

Lõuna-Korea kolm suuremat laevaehitajat – Hyundai, Samsung Heavy Industries ja Daewoo Shipbuilding – on koondanud ulatuslike kahjumite tõttu kümneid tuhandeid töökohti, mis on kaasa toonud tööliste pahameele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles