Saksa ravimigigant noolib maailma vihatuimat ettevõtet

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Pm

Saksamaa ravimi- ja keemiatööstusgigant Bayer teatas, et tõstab pakkumist Ameerika Ühendriikide põllumajanduskeemiakontserni Monsanto aktsiate ostmiseks, mis teeb tehingu koguväärtuseks 64 miljardit dollarit (57,5 miljardit eurot). Mai alguses tehtud esimese pakkumise lükkas Monsanto tagasi.

Pärast suletud uste taga peetud läbirääkimisi tõstis Bayer pakkumist kolme dollari võrra, 125 dollarini (112,3 euroni) aktsia kohta. Kõnelused katkesid eelmisel nädalal ja nüüd otsustas Bayer Ühendriikide kompaniile survet avaldada, avalikustades pakkumise möödunud neljapäeva õhtul. Bayeri teatel tegid nad selle pakkumise suuliselt 1. juulil ja ametlikult 9. juulil.

Tegemist oleks suurima ülevõtmisega Saksamaa ettevõtte poolt. Eelmine suurim oli 38,6 miljardi dollari (34,7 miljardi euro) suurune Chrysleri ülevõtmine Daimler-Benzi poolt 1998. aastal. Kahe autotootja kooselu ei toiminud ja seitse aastat hiljem müüs Daimler Chrysleri erakapitalifirmale Cerberus Capital Management.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles