Ergo: töötajal peaks elementaarne privaatsus säilima

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Korol
Piret Korol Foto: Ergo

Ergo Kindlustus ei jälgi personalidirektor Piret Koroli kinnitusel töötaja arvutikasutamist ega loe töötajate e-kirju, kuna ettevõtte hinnangul peaks teatud elementaarne privaatsus töötajal säilima.

Tänane Postimees kirjutab andmekaitse inspektsiooni koostatud juhendist, mille järgi ei tohi tööandja töötaja ametialases e-postkastis olevaid kirju kokkuleppeta lugeda.

Samuti sätestab juhend, et kuigi töötajal ei ole mingit üldist õigust töö e-posti isiklikul eesmärgil kasutada, seda siiski tehakse, mistõttu peavad tööandjad sellega ja töötaja privaatsusega arvestama.

Korol ütles juhendit kommenteerides, et kindlasti ei tohi tööandja jälgida töötaja arvuti kasutamist salaja, töötajale teatamata.

«Tööandja ja töötaja peaksid juba töölepingu sõlmimisel kokku leppima, kas töötaja võib tööandja poolt töövahendiks antud arvutit kasutada ka isiklikel eesmärkidel ja millal ning milliseid töötaja e-kirju tööandja võib lugeda,» sõnas Korol.

Tööväliste internetilehtede vaatamine on Ergos lubatud, erinevad kiirsuhtlusvahendid on lubatud vaid mõnele töötajale. «Teatud interaktiivsete kanalite ja programmide kasutamine on piiratud turvalisuskaalutlustel või selleks, et vältida võrgu ülekoormatust jms,»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles