Nordica hakkab lendama Kopenhaagenist Gröningeni (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica värvides lennuk Tallinna lennujaamas.
Nordica värvides lennuk Tallinna lennujaamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nordica kaubamärki kasutav riiklik lennufirma Nordic Aviation Group pikendab enda Kopenhaageni-Örebro liini Gröningeni, et lennukiressurssi paremini ära kasutada, ettevõte otsib sarnaseid koostöövõimalusi ka edaspidi ning on praegu läbirääkimistes kolme lennujaamaga.

Nordica on omal ajal võitnud hanke, teenindamaks Kopenhaageni-Örebro liini. Sel liinil oli aga vahepeal neljatunnine auk, mille kestel lennuk seisis maas, ütles Nordic Aviation Groupi äriarenduse juht Sven Kukemelk BNS-ile. «Tahtsime muuta enda tegevust efektiivsemaks ning leidsime Gröningeni omavalitsuses hea partneri, kellel olid sarnased huvid,» rääkis ta.

Kukemelk ütles, et sõlmitud leping on sisuliselt võit kõikidele osapooltele, nii Gröningenile, Kopenhaagenile kui Nordicale. «Meil võimaldab see eelkõige kulubaasi vähendada ning olemasolevat lennukiressurssi märgatavalt paremini kasutada. See on kasulik ka partneritele,» märkis ta.

Nordica äriarenduse juht lisas, et isegi nüüd, kui lennuk ka Gröningeni teenindama hakkab ning seeläbi enda ajaaugu täidab, jääb jätkuvalt paus lõunaaega. «Otsime ka sellele augule täidet ja lennukile rakendust. Lisaks otsime ka teistele lennukitele sarnaseid liine,» rääkis ta.

«Sellised liinid on meile väga kasulikud ja meie huvides, kuna väljaspool Tallinna me kommertsriski ei võta. Oleme huvitatud allhankelendudest ka mujal Euroopas. Võin öelda, et praegu oleme allkirjastanud kolme Euroopa lennujaamaga selles osas NDA-d [mitteavalikustamise lepped],» rääkis Kukemelk.

Ta märkis, et Euroopa lennujaamade ja omavalitsuste huvi Nordica vastu on suur ning lennufirmat nähakse hea partnerina. «Selles osas on meil lihtsam kui näiteks Estonian Airil – neil oli menetlus ja pagas kaasas, mis mõjus nende mainele kehvasti. Meil sellist probleemi ei ole ning meid nähakse hea partnerina,» ütles Kukemelk.

Kopenhaageni-Gröningeni liini hakkab Nordica teenindama sama BMI-lt hangitud lennuki ning personaliga, millega teenindab Örebro liini. Sisuliselt on see olemasoleva liini pikendus, märkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles