Kütusefirmad: aktsiisitõus hakkas mõjuma juba aasta alguses (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiisi mõjul on kütusefirmad hakanud tanklaid sulgema.
Aktsiisi mõjul on kütusefirmad hakanud tanklaid sulgema. Foto: Mailiis Ollino

Aktsiisitõus on mõjutanud ka kütusetarbimist ning paljud Eesti sõidukiomanikud käivad tankimas Lätis ja Leedus - just seepärast sulges Olerex eelmisel nädalal ühe peamiselt trantspordiettevõtteid teenindava automaattankla Valgas.

Kütuseärimeeste sõnul hakkas aktsiisitõus kütusetarbimist mõjutama juba aasta alguses, kui oli näha, et suuremad trantspordiettevõtted viisid oma tankimise Eestist välja - ettevõtted hakkasid raha kokkuhoiu mõttes tankima Läti, Leedu ja Poola tanklates, vahendab ERRi portaal uudistesaadet «Aktuaalne kaamera».

«Kui me võtame suuremat sorti trantspordiettevõtte, kes võiks tarbida 50 000 liitrit kuus, siis tema aastane kokkuhoid on umbes 60 000 euro juures - see on päris suur raha,» tõdes Neste Eesti peadirektor Ivar Kohv. Aktsiisitõusu järelmõjud viisid eelmisel nädalal peamiselt trantspordiettevõtteid teenindava Valga Olerexi automaattankla sulgemiseni.

«Tarbimine seal hakkas kohe kiiresti langema - märtsikuus oli langus 91 protsenti, juunikuus oli Valga automaattankla tarbimise langus või müükide langus 93 protsenti ja see ei jätnud enam väga palju ruumi mõtlemiseks, mida edasi teha,» rääkis Olerexi kütuste sisseostujuht Alan Vaht.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist ja vaata videot.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles