LHV suurtele hoiustele hoidmistasu kehtestada ei plaani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV suuromanik Rain Lõhmus.
LHV suuromanik Rain Lõhmus. Foto: Eero Vabamaegi/

Erinevalt SEB-st ja Danskest ei plaani LHV endale luua võimalust küsida suurte hoiuste pealt valitsemitasu, lisaks hoidub pank ka negatiivsetest intressidest, kirjutab BNS.

«Hoiustele tasu või negatiivse intressi kehtestamist me ei plaani,» ütles LHV kommunikatsioonijuht Priit Rum BNS-ile.

Danske Bank avaldas kolmapäeval 22. augustist kehtima hakkava hinnakirja, mille järgi kehtivad sellest kuupäevast alates suurematele hoiustele hoidmistasud. Näiteks euro puhul on piirmäär 1 miljon eurot, millest alates on Danskel õigus küsida tasu kuni 0,35 protsenti aastas.

SEB Pank andis juuni keskpaigas teada, et rakendab 15. augustist uue hinnakirja, mis näeb ette võimaluse võtta juriidiliste isikute arvelduskontodelt valuutahoidmistasu.

Alates miljoni euro suuruselt hoiuselt on pangal näiteks õigus võtta tasu 0,4 protsenti aastas ning alates miljoni Šveitsi frangi suuruselt hoiuselt 0,75 protsenti aastas. Eraisikuid muudatus ei puuduta.

Nii Danske kui SEB on BNS-ile öelnud, et loovad hinnakirjamuudatustega vaid võimaluse tasu küsida ning selle tegeliku rakendamise otsustab pank iga kliendi puhul eraldi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles