Adele Pao: loodame, et euro püsib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adele Pao.
Adele Pao. Foto: Peeter Langovits

Eesti ühines euroga ajal, kui paljud maailmas kuulutavad ette ühisraha lõppu ning võrdlevad Eesti sammu Titanicule astumisega. Ka linnas vaatavad vastu plakatid, millel on esile toodud rahavahetuse kasinad toetusprotsendid Eestis.


Seoses euro tulekuga käibelt kõrvaldatud kroonid purustatakse, krooni pooldajad on välja pakkunud aga idee, et tagavaravariandina võiks ju kroonid alles hoida – mine tea, äkki läheb veel vaja.

Kui vaadata aga kõiki kulutusi, mida ühisraha käibele võtuks on tehtud, on parem loota, et euroala mured lahenevad ning lähiajal Eestis uut või ka vana raha kasutusele võtta ei tule.

Ainuüksi riigieelarvest kulus rahavedude turvamiseks 827 319 eurot (12 944 730 krooni), pangaliidu hinnangul läheb pankadele kogu üleminek maksma aga hirmuäratava summa – 12 782 330 eurot (200 000 000  krooni). Kui suured olid ettevõtete kulutused rahavahetusele kokku, ei saa me tõenäoliselt kunagi teada. Euro kadudes tuleks kõik need kulutused uuesti teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles