ABB pikima staažiga juht töötab Eestis

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
24 aastat tagasi ABB teenistuses Eestisse tööle asunud Bo Henrikssoni sõnul oli tema esimese lepingu tähtajaks kaks aastat, seejärel pikendati seda veel kahe aasta võrra. Seejärel sõlmiti tähtajatu tööleping.
24 aastat tagasi ABB teenistuses Eestisse tööle asunud Bo Henrikssoni sõnul oli tema esimese lepingu tähtajaks kaks aastat, seejärel pikendati seda veel kahe aasta võrra. Seejärel sõlmiti tähtajatu tööleping. Foto: Sander Ilvest

1992. aastal Eestisse tulnud ABB siinse üksuse juht Bo Henriksson (60) arvas ajakirjaniku märkuse peale, et ta on Eestis tegutsevates suurettevõtetes ilmselt pikima staažiga tippjuht, et on pealekauba kogu ABBs kõige pikema staažiga juht. Henrikssoni sõnul oli tema esimese lepingu tähtaeg kaks aastat, siis pikendati seda veel kahe aasta võrra, aga seejärel sõlmiti tähtajatu tööleping.

ABB ei ole tavaline ettevõte. Šveitsi-Rootsi tööstusgigant on maailma üks suuremaid ettevõtteid, mille tütarettevõttel on Eestis tootmine. Suurem on vaid Microsoft, kellel on siin Skype, üks tema tütarettevõtetest.

ABB eelmise aasta käive oli 35,5 miljardit eurot, mis võrdub Eesti nelja riigieelarve ja peaaegu kahekordse sisemajanduse kogutoodanguga. Ajakirja Fortune koostatud maailma suurimate ettevõtete eelmise aasta edetabelis Fortune Global 500 oli ABB 284. kohal. Selle aasta edetabel pole veel ilmunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles