Itaalia pankade halvad laenud kasvasid mais 200 miljardi euroni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Itaalia pankade halvad laenud kasvasid mais aastaga 3 protsenti ja ulatusid kuu lõpus 200 miljardi euroni, kirjutab Dow Jones Newswires viitega Itaalia keskpanga andmetele.

See statistika hõlmab laene, kus laenuvõtja on hinnatud maksejõuetuks. Kui on kaasatud ka need laenud, mille tagasimaksmisega on ajutisi probleeme, tõuseb summa 360 miljardi euroni. See moodustab euroala halbadest laenudest kolmandiku, vahendab BNS. 

Reuters kirjutab teisipäeval, et Itaalia peaminister Matteo Renzi on lähedal Euroopa Komisjoniga kokkuleppe saavutamisele, mis annaks Itaalia valitsusele õiguse anda pankadele riigi tagatise. See tagatis aitaks pankadel augusti alguseks halvad laenud maha müüa.

Selle teate peale alanes Itaalia 10-aastaste võlakirjade tootlus 1,12 protsendile. Itaalia pankade aktsiad tõusid teisipäeval ligi 4 protsenti.

«Juhul kui tekib võimalus, et Itaalia pangad saaksid oma halbadest laenudest lahti, avaldaks see head mõju majandusele,» ütles Mizuho strateeg Peter Chatwell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles