Väikeste piimafarmide toetus kahekordistub

Marge Aliaga
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poegiv lehm
Poegiv lehm Foto: Tene Metsma

2017. aastal tõuseb kuni 100 piimalehmaga farmides toetus piimalehma kohta praeguselt 100 eurolt 200 euroni ning toetus seatakse sisse ka 101-400 piimalehmaga farmidele.

«Väikese- ja keskmise suurusega piimafarmid on saanud kriisis kõige enam kannatada ja selles suurusgrupis olnud karja vähenemine kõige suurem,» ütles maaeluminister Urmas Kruuse pressiteates. 

Ministri sõnul on väikeste piimafarmide toetuse kahekordne tõstmine ja toetuse sihtgrupi laiendamine keskmise suurusega piimafarmidele riigi strateegiline valik. «Väikese ja keskmise suurusega farmidel on väga oluline roll maapiirkondades töökohtade ja asustuse hoidmisel,» ütles Kruuse.  

Kava kohaselt tõuseb kuni 100 piimalehmaga farmidele makstav toetus piimalehma kohta praeguselt 100 eurolt 200 euroni. 101-400 piimalehmaga farmidele praegu toetust ei maksta, kuid alates 2017. aastast hakatakse maksma 100 eurot piimalehma kohta. 

Kava läheb aastatel 2017-2020 maksma 22,39 miljonit eurot (5,598 miljonit eurot aastas) ning seda rahastatakse Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika raames makstavate otsetoetuste eelarvest, millest kuni kaheksa protsenti võib kasutada raskustesse sattunud sektoris tegutsevate ettevõtjate toetamiseks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles