Elering nõuab Empowerilt ja Elektrilevilt miljon eurot kahjutasu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juht Taavi Veskimägi loodab, et ülekandetasude alandamine kajastub lõpuks ka tarbijate elektriarvel.
Eleringi juht Taavi Veskimägi loodab, et ülekandetasude alandamine kajastub lõpuks ka tarbijate elektriarvel. Foto: JUSS SASKA

Harju Maakohus arutab 6. septembril AS Elering hagi AS Empoweri ja OÜ Elektrilevi suhtes, millega Elering nõuab firmadelt miljoni euro suurust kahjutasu 2011. aasta juulis Rapla alajaamas toimunud tulekahju hüvitamiseks.  

Rapla alajaam oli Empoweri poolt enne põlengut rekonstrueeritud ning põleng toimus garantiiajal, teatas Elering BNS-ile. Elektrilevi tegevus oli Eleringi hinnangul küsitav ja suurendas põlengu ulatust, vahendab BNS.

Elektrilevi teatas, et tegemist on tehniliselt keerulise juhtumiga, mille detailid arutatakse läbi kohtumenetluse käigus, ning hea tava kohaselt saab kommentaare jagada pärast menetluse lõppu. Eleringiga ollakse mitmes küsimuses eriarvamusel. Empower BNS-i 11. juuli kommentaaripalvele loo ilmumise ajaks vastanud polnud.  

Tulekahju tagajärjel sai alajaam tugevaid kahjustusi ja tuli likvideerida, praeguseks on see taastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles