Eesti Energia alustas Enefit Taastuvenergia loomist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia peakontor Tallinnas.
Eesti Energia peakontor Tallinnas. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Riigifirma Eesti Energia alustas eelmise nädala lõpus alternatiivenergia tootmisega tegeleva üksuse Enefit Taastuvenergia loomist, hiljem plaanib firma ettevõttega liita ka muu taastuvenergiatootmise, vahendab BNS.

Eesti Energia tegi äriregistri kande, millega nimetas OÜ Eesti Energia Aulepa Tuulelektrijaam ümber OÜ-ks Enefit Taastuvenergia. Kanne täideti 8. juulil, selgub äriregistri andmetest. Uue ettevõtte muud andmed jäävad samaks ning firma aadress jääb Tallinnasse Lelle tänavale.

Eesti Energia andis juuni keskpaigas ka teada, et liidab ühte enda taastuvenergia tootmise ning koondab selle ühte tütarettevõttesse nimega Enefit Taastuvenergia. Enefit on kaubamärk, mida Eesti Energia on seni kasutanud peamiselt välisturgudel ja põlevkiviõli tootmises.

Eelmisel nädalal alustas kontsern ka õlitootmist koondava ettevõtte Enefit Energiatootmine loomist, andes selle ärinime ettevõttele Eesti Energia Narva Elektrijaamad. Juuni lõpus on uue ärinime kasutusele võtnud ka põlevkivi kaevandamisega tegelev Eesti Energia Kaevandused AS. Selle firma uus ärinimi on Enefit Kaevandused AS.

Varem on Eesti Energia teatanud, et liidab Enefit Energiatootmisega ka enda õlitööstuse, et kaks suurimat tootmisüksust üheks muuta ning seeläbi efektiivsust kasvatada. Kõik need sammud on firma uuest kavast, millega Eesti Energia soovib efektiivsust tõsta ning raha kokku hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles